Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

Blerconcours - Blerconcours

Locatie013
Tijd -

Vereniging

Contact
Algemeen
Carnavalsstichting Tilburg

Uitslag Blerconcours 2014 5-1-2014 - Uitslag Blerconcours 2014

Afgelopen zatedag werd het Blèrconcours gehouden in poptempel 013. Door de gekozen datum van 4 januari moesten veel deelnemers verstek laten gaan door nieuwjaarsconcerten en- receptiets en minder voorbereidingstijd in verband met kerst en oud en nieuw. Maar het feest was er niet minder om. Kruikenstad had er zin in! Het werd een groot muzikaal nieuwjaarsfeest.

In twee categoriën werd gestreden om de prijzen. De categorie Blèren is de meer traditionele categorie. De deelnemers schrijven zelf muziek en tekst. De winnaar levert hét carnavalsnummer voor aankomend seizoen waarmee Prins Joost d’n Irste binnenkomt tijdens al zijn bezoeken. De categorie Vur de Leut laat meer vrijheid aan de deelnemers. Hier kan ook opgetreden worden met muziek op band en er kunnen ook andere muziekstijlen gekozen worden.

Minder deelnemers wilde zeker niet zeggen dat het niveau lager was. In tegendeel zelfs! Er werd op het scherpst van de snede gestreden door de zes deelnemers in de categorie Blèren en de vier deelnemers in de categorie vur de leut. Toen de kruitdampen waren opgetrokken en het feest in de zaal nog volop bezig was, werd een gastoptreden verzorgd door de Dorini’s (bekend van onder andere Drie Uurkes vurraf van Omroep Brabant) dat de sfeerd nog verder verhoogde.

Winnaar in de categorie Blèren werd C.V. G.T.E.T.G (Ginne Tèèd En Toch Gekoome) met het nummer Doede gij dè Dikkels. Een aanstekelijk nummer waar Prins Joost en zijn gevolg mooi op kunnen binnenkomen. Niet alleen de vakjury vond dit het beste nummer, maar ook de publieksprijs werd binnen gehaald door G.T.E.T.G.

De categorie Vur de Leut werd een prooi voor C.V. Veul Sjaans, die een gospelnummer lieten horen met de titel: ‘vallen en opstaon meej de Sjaans’, waarop je wel móest dansen. Veul Sjaans viel naast het nummer vooral ook op door de paarse gospel pakken. Deze vereniging won naast de eerste prijs ook de publieksprijs in de categorie Vur de Leut.

Uitslag Vur de Leut

DeelnemerTekstMuziekGemiddelde
C.V. Veul Sjaans7,537,347,44
Anton Kwantes en de Taverneplekkers6,956,886,92
De Spoorbend6,956,626,79
De Restantjes6,176,176,17


Publieksprijs Vur de Leut
C.V. Veul Sjaans

Presentatieprijs
Zuutjes Aon

Uitslag Bleren
DeelnemerTekstMuziekGemiddelde
C.V. G.T.E.T.G.7,998,128,05
Zuutjes Aon7,867,407,63
De Buntstekers7,537,607,56
Kaaj Gaaaf7,347,217,27
K.V. de Fènpruuvers met Bekèk ’t is7,087,277,18
Gelegenheidsorkest Kicks7,147,087,11

Publieksprijs Bleren
C.V. G.T.E.T.G.

Deelnemers Blerconcours 30-12-2013 - Deelnemers Blerconcours

Op donderdag 12 december heeft bij Boerke Mutsaers de Vurloting plaatsgevonden voor het Blèrconcours 2014. Tijdens deze Vurloting is de indeling van de blokken door middel van loting bepaald en zijn de tijden van de generale repetitie ingevuld. 

In afwijking tot voorgaande jaren is met hoge uitzondering dit jaar ook de volgorde van de blokken vastgelegd. Dit houdt in dat u vooraf niet alleen weet wat de volgorde in het betreffende blok is, maar ook al weet wat de volgorde van de blokken zelf is.
De reden hiervan is dat na de Vurloting gebleken is dat door de volgorde van de loting een groot aantal muzikanten in de problemen zou komen om op tijd op het podium te zijn. In goed overleg met de deelnemers welke aanwezig waren op de Vurloting is daarom besloten om, als eenmalige actie, de volgorde van de blokken zo te maken dat alle muzikanten tijdig op het podium kunnen zijn en alle deelnemers kunnen meedoen. 

Uiteraard willen wij u wel vragen om voor aanvang van het Blèrconcours aanwezig te zijn zodat ook de eerste deelnemer voor een vol 013 zijn nummer kan presenteren.

Blokindeling Blèrconcours

Blok 1
1. Gelegenheidsorkest Kicks
2. De Spoorbend
3. Anton Kwantes en de Taverneplekkers


Blok 2
4. K.V. de Fènpruuvers met Bekèk ’t is
5. De Restantjes
6. Batala Netherlands
7. C.V. G.T.E.T.G.


Blok 3
8. C.V. Veul Sjaans
9. Kaaj Gaaaf
10. Zuutjes Aon
11. De Buntstekers

Planning
19:00 – 20:15: Nieuwjaarsreceptie in de foyer van 013. Kom allemaal proosten op het nieuwe jaar en een geweldig carnavalsseizon!
20:30: Officiële opening van het Blèrconcours en lancering van het officiële Youtube- Kruikenstad kanaal door Prins Joost d’n Irste.
23:15: Protocollair gedeelte en Prijsuitreiking. Zowel de winnaar in de categorie Blèren als Vur de Leut treden nogmaals op in de grote zaal.
00:00 – 01:30: Afterparty in de foyer van 013 met medewerking van diverse kapellen.

Generale repetitie
13.30 uur Spoorbend
13.45 uur Zuutjes Aon
14.00 uur C.V. G.T.E.T.G.
14.15 uur De Restantjes
14.30 uur Blaasorkest Kicks
14.45 uur Anton Kwantes
15.00 uur Buntstekers
15.15 uur K.v. de Fènpruuvers met Bekèk ’t is
15.30 uur C.V. Veul Sjaans
15.45 uur Batala Netherlands
16.00 uur Kaaj Gaaaf
16.15 uur TCJO de Fistbiste


Blerconcours: muzikaal feest luidt het nieuwe jaar in 21-12-2013 - Blerconcours: muzikaal feest luidt het nieuwe jaar in

Op 4 januari aanstaande organiseert de carnavalsstichting Tilburg het jaarlijkse Blèrconcours in poptempel 013. Het Blèrconcours is buiten de prijzen vooral een groot muziekfeest voor iedereen die van Carnaval houdt. 

Ook dit jaar kan er weer in twee categorieën kan er deelgenomen worden:

- Blèren: Dit is de traditionele categorie. Een kapel of band maakt een eigen nummer met 
eigengemaakte tekst. Het winnende lied uit deze categorie zal gedurende het gehele  carnavalsseizoen te horen zijn als de Prins van Kruikenstad met gevolg zijn entree maakt

- Vur de Leut: in deze categorie is geen blaaskapel vereist. Een deelnemer kan met een 
bandopname meezingen, er kan een rap ten gehore gebracht worden of twee zangers kunnen zichzelf begeleiden met een piano. Ook kan gekozen worden voor een Rock nummer. Alles mag.

Dit jaar telt het Blèrconcours 11 deelnemers, waarvan er 5 in de categorie Blèren meedoen en 6 in de categorie Vur de Leut.

Gezien de datum is het Blèrconcours dit jaar de uitgelezen mogelijkheid om alle carnavalsvierders een gelukkig nieuwjaar te wensen. Daarom wordt er voorafgaand aan het Blèrconcours een nieuwjaarsreceptie georganiseerd. Na het officiële gedeelte zal er een afterparty plaatshebben in de foyer van 013. De planning van de avond zal er daarom als volgt uit zien:

19:00 – 20:15:
Nieuwjaarsreceptie in de foyer van 013.

20:30:
Officiële opening van het Blèrconcours en lancering van het officiële Youtube- Kruikenstad kanaal door Prins Joost d’n Irste.

23:15:
Protocollair gedeelte en Prijsuitreiking.
Zowel de winnaar in de categorie Blèren als Vur de Leut treden nogmaals op in de grote zaal.

00:00 – 01:30:
Afterparty in de foyer van 013 met medewerking van diverse kapellen.

Een toegangsbewijs voor het Blèrconcours kost €6,- en is te verkrijgen aan de kassa van 013.

Inschrijven Blerconcours 2014 1-11-2013 - Inschrijven Blerconcours 2014

Een nieuw carnavalsseizoen staat voor de deur. Bij een nieuw carnavalsseizoen hoort ook een nieuwe strijd om het carnavalslied van 2014. Op 4 januari 2014 zal de strijd losbarsten in Poptempel 013. Zonder jullie kunnen we dit feest niet vieren! Aarzel geen moment en schrijf je in voor categorie Blèren of Vur de Leut.

Inschrijven Blerconcours Online

Extra deelnemerscategorie 
Aan de huidige bestaande deelnemerscategorieën wordt de categorie "Joe Tjoep" toegevoegd. Naast de strijd om het winnende carnavalslied willen we dat het Blèrconours vooral een muziekspektakel wordt met zo veel mogelijk verschillende deelnemers uit Kruikenstad. Vandaar dat we alle kapellen uitdagen om een nummer uit het eigen 
repertoire op youtube te plaatsen. De link kan worden gemaild naarmuziek@kruikenstad.nl. 
 
Het filmpje zal worden geplaatst op de facebook-pagina van de Carnavalsstichting Tilburg. 
Een (publieks)jury in combinatie met het aantal likes zal de beste eigentijdse nummers kiezen. Een nummer kan worden versterkt door een leuke act toe te voegen, door een bekend nummer in een andere stijl uit te voeren of door het gewoon zo goed mogelijk te
spelen. De winnende kapellen mogen hun nummer eventueel met bijbehorende act spelen tijdens het Blèrconcours. Kapellen die niet mee kunnen of willen doen met het reguliere Blèren, wordt gevraagd om aan deze categorie deel te nemen. 

Blèrconcours met 3 categorieën 11-10-2013 - Blèrconcours met 3 categorieën

Het Blèrconcours zal voor dit carnavalsseizoen gehouden worden op  4 januari 2014 in 013. Dit werd afgelopen week bekend gemaakt in de Meet & Greet die de Muziekcommissie van de Carnavalsstichting Tilburg organiseerde met de muziekkapellen van Kruikenstad.

In eerdere berichten werd gesproken over een datum begin december, maar door organisatorische en vooral budgettaire uitdagingen werd besloten om uit te wijken naar 4 januari. Als locatie zal voor de laatste keer poptempel 013 aangedaan worden. Volgend jaar zal de Carnavalsstichting voor dit muzikale feest helaas uit moeten wijken naar een alternatieve locatie.

De mededeling van deze datum werd door de aanwezige kapellen met gemengde gevoelens ontvangen. Aan de ene kant waren de deelnemers blij met 013 als locatie. Toch dé locatie voor het Blèrconcours. Aan de andere kant vormt de datum van 4 januari een uitdaging omdat de kerstdagen en de vakantie midden in de voorbereiding vallen. Bram van Dun, bestuurslid van de Carnavalsstichting Tilburg heeft begrip voor deze gemengde gevoelens, maar benadrukt dat de keuze niet te vermijden was. “We wilden de kapellen tijdig een definitieve datum en locatie geven, dus de knoop moest worden doorgehakt. We begrijpen dat wellicht de aanloop naar het Blèrconcours moeilijker is, maar het feest zal er zeker niet minder om worden.” Mochten er kapellen zijn die door deze andere datum met hun voorbereiding in de problemen komen, dan kijkt de Muziekcommissie samen met hen graag naar mogelijke oplossingen. Voor vragen zijn zij te bereiken op muziek@kruikenstad.nl .

Categorie 3: Joe Tjoep
Om deelname aan het Blèrconcours laagdrempeliger te maken zal dit jaar ook een nieuwe deelnemerscategorie worden ingevoerd: de categorie Joe Tjoep. Kapellen kunnen een (eigen) nummer op YouTube plaatsen, waarna dit zal worden geplaatst op de Facebook. Een (publieks)jury, gecombineerd met het aantal likes, zal bepalen welke kapellen hun Joe Tjoep-nummer op het grote podium van 013 ten gehore mogen brengen. 

Evenementen kalender Carnavalskalender

Voor meer evenementen uit de Carnavalskalender van kruikenstad kun je kijken op de
Evenementen agenda Kruikenstad.