Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

Tjeuke

Om extra gezicht te geven aan de activiteiten rondom Carnaval voor de jeugd heeft de Tilburgse Carnavalsstichting een samenwerkingsband met Jeroen de Leijer. Ze hebben hem bereid gevonden voor de jeugd een eigen persoonlijkheid te creëren die kinderen in de ontdekking van het Carnaval voor zal gaan. Zijn naam is Tjeuke!


Tjeuke

Activiteiten

Middels een speels- educatief lesprogramma, dat bestaat uit het aanbod van een leskist en een lesmap, leren kinderen over het hoe en wat in Kruikenstad. Voor de kinderen van groep 1 t/m 4 kunnen scholen zich ook inschrijven op de mogelijkheid om verrast te worden met een bezoekje van de Prins, leden van zijn gevolg of leden uit het bestuur van de Carnavalsstichting. Deze prominenten komen de kinderen voorlezen en vertellen over de TIlburgse Carnavalstraditie. 

Daarnaast biedt Tjeuke scholen ook de kans om met kinderen van groep 5 t/m 8 een kijkje te gaan nemen in de bouwhal waar aan de grote wagens (de hôôgkèèr) wordt gewerkt. Groepen kinderen kunnen worden rondgeleid in de bouwhal, waarbij zij uitleg krijgen van leden van verschillende verenigingen die tijdens het bezoek aan de wagens aan het werk zijn. De kinderen kunnen bij dit uitje ervaren dat er grote hoeveelheid kennis en werk nodig is om een dergelijke grote wagen te bouwen. Tevens wordt aandacht geschonken aan veiligheidsaspecten tijdens en rondom de opstoet.

Meer informatie via educatie@kruikenstad.nl