Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

Brabantse Carnavals Federatie (BCF)

De vereniging heeft ten doel het in stand houden en bevorderen van waardige lokale carnavals/vastenavondvieringen, gebaseerd op de lokale tradities als uitingen van de levende volkscultuur en folklore in de Provincie Noord-Brabant en daardoor een bijdrage te leveren aan het cultureel en maatschappelijk leven in Noord-Brabant.

Het initiatief tot de oprichting werd, op verzoek van een van de algemene vergaderingen van Brabantse carnavalsorganisaties, genomen door de vijf overkoepelende carnavalsorganisaties van Bergen op Zoom, ’s-Hertogenbosch, Prinsenbeek, Tilburg en Valkenswaard.

De Brabantse Carnavals federatie pretendeert een belangenorganisatie te zijn van overkoepelende carnavalsorganisaties en zal slechts voorwaardenscheppend optreden door advisering en gezamenlijke uitwerking van initiatieven op uitsluitend organisatorisch gebied. De Brabantse Carnavals federatie zal zich op geen enkele wijze inlaten met de traditionele vieringwijzen zoals die in de verschillende gemeenten zijn ontstaan en zullen ontstaan.