Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

Kenderstoet - Kenderstoet

LocatieCentrum Tilburg
Tijd -

Vereniging

Contact
Algemeen
Carnavalsstichting Tilburg

Kčnderstoet 30-11-2007 - Kčnderstoet

Tijdens carnaval is dinsdag de dag van de Kènderstoet voor de jeugd van 4-15 jaar. `s Middags staan de deelnemende scholen, verenigingen en individuele kinderen te trappelen van ongeduld tot het moment dat het startsein gegeven wordt! Ieder jaar weer wordt om 13.30 uur het startsein gegeven op het Willemsplein.

De route loopt door het centrum van Tilburg: Willemsplein, Stadhuisstraat, Schouwburgring, Schoolstraat, Heuvelstraat, Stadhuisplein ( Katterug ), Paleisring, Piusplein, Juliana van Stolbergstraat, Heuvel.

Inschrijven kan in de volgende categorieën:
o Allêenig (1 gekostumeerd kind met of zonder voertuig)
o Meej zen tweeje (2 gekostumeerde kinderen met of zonder voertuig)
o Minitroepe (3 t/m 5 gekostumeerde kinderen met of zonder voertuig)
o Klèèn troepe (6 t/m 9 gekostumeerde kinderen met of zonder voertuig)
o Gròote troepe (9 t/m 12 gekostumeerde kinderen met of zonder voertuig)
o Knòtsgròote troepe ( 13 of meer gekostumeerde kinderen met of zonder voertuig)

Als de stoet eindigt op de Heuvel ontvangt ieder deelnemertje, elk jaar weer, een ballon voor de ballonnenwedstrijd. Al een aantal jaren krijgt de winnaar van de ballon die het verste weg geraakt een ballonvaart. De Prins van Kruikenstad en Gevolg geeft het sein voor het loslaten van de ballonnen en vervolgens vindt de prijsuitreiking plaats voor de diverse categorieën.

Spannend is natuurlijk ieder jaar weer wie het zôtste klûtje zal zijn! Het zôtste klûtje is het meest carnavaleske, leukst verklede, aandoenlijke, vrolijke kind, gekozen uit alle deelnemertjes uit de kènderstoet. Interessant om te weten is dat de allereerste jeugdoptocht in 1959 door de Tilburgse wijk `Jerusalem` trok. De kénderstoet kent dus door de jaren heen een enorm aantal deelnemertjes!

Een waar feest voor alle deelnemers, maar natuurlijk ook voor de toeschouwers. Speciaal voor alle opa`s en oma`s die hun kleinkinderen in actie willen bewonderen zal er dit jaar langs de route weer een heuse Opa- en Omatribune op de Paleisring worden neergezet, zodat de grootouders van onze kleine Kruiken en Kruikinnen kunnen toekijken zonder dat ze de hele tijd moeten staan.

Uitslag Kčnderstoet 21-2-2007 - Uitslag Kčnderstoet

Allêenig: Merijn Adams, Onrustzaaier
Meej zun Tweeje: Janske en Guusje, Dees poepie zie ik gère op m’n stoepie
Minitroepe: De Klutjes, Ik wor ophaande gedraoge.
Klêene Troepe: Triple Trappers, Toepertoe, na een keer bijten zijn we moe.
Grôote troepe: de gruun bloikes van de Stam, Onze sterren zijn met hun taast op t ijs getoeperd en snappen er niks mir van.
Knotsgrôote troepe: Kinderen van Engelen, Wel toegetaost

Zotste Klutje: Cliff Kox, Meej Carnaval gao ik ut mijn dak

Opa en Omatribune langs Kčnderstoet 29-1-2007 - Opa en Omatribune langs Kčnderstoet

Ook dit jaar vindt op dinsdag weer de traditionele kènderstoet plaats voor de jeugd van 4 tot 14 jaar. Er kan in verschillende categorieën meegedaan worden, van allèenig (1 kind) tot en met Knòtsgròote troepe (13 of meer kinderen) en alles daar tussen in. Dit jaar wordt de kènderstoet zelfs extra speciaal want ook aan de Opas en Omas van de deelnemende kinderen is gedacht. Langs de route van de kènderstoet wordt op de Paleisring een speciale Opa en Omatribune geplaatst, zodat de grootouders rustig kunnen toekijken, zonder de hele tijd te hoeven staan.

Evenementen kalender Carnavalskalender

Voor meer evenementen uit de Carnavalskalender van kruikenstad kun je kijken op de
Evenementen agenda Kruikenstad.