Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

11e kauwkleumfist - 11e kauwkleumfist

LocatiePartycentrum de Financien Loon op Zand
Tijd+/- 1 - ??

28 november 2009 vanaf 19:30 uur in Partycentrum de Financiën in Loon op Zand

Op Zaterdagavond 28 November is het weer zover. De Möllukus uit Tilburg organiseren voor de 11de keer het Kauwkleumfist. Een dweilorkestenfestival waar ieder jaar zo'n 16 dweilorkesten uit binnen- en buitenland aan deelnemen.

Zoals u van De Möllukus gewend bent, zijn er ook dit jaar weer een groot aantal gezellige dweilorkesten te zien en beluisteren. Dit alles vindt plaats op 2 podia waar ieder dweilorkest 20 minuten de pannen van het dak kan blazen.

Vele mensen komen met de vraag: "hoe ben je op de naam gekomen?"
Nou, dat is een leuk verhaaltje.

De Möllukus hebben tot een jaar of 6 geleden altijd gerepeteerd bij Café De Kauw.
Toen De Möllukus daar voor de eerste keer een kapellenfestivalletje organiseerde, moest er ook een naam aan komen te hangen. Aangezien het in november gehouden werd, zou het leuk zijn om iets in de naam te gebruiken wat met het weer te maken had.... De Kou, en koud is het meestal in november. De meeste mensen hebben het dan over kouwkleumen.Dus werd het het Kauwkleumfist. Kauw (van café de Kauw) en de rest spreekt vanzelf.Zo is het altijd gebleven, en ondertussen is het Kauwkleumfist uitgegroeid tot een groot evenement voor jong en oud.

Ondertussen zijn we verhuisd naar zaal-café Bierings aan de Goirkestraat in Tilburg.
Die heeft ook een prachtige zaal, maar helaas niet groot genoeg voor ons dweilorkestenfestival.

Dus zijn De Möllukus, na het feest van hun 22 jarig bestaan, blijven hangen bij Partycentrum De Financiën in Loon op Zand.Daar wordt het uiteraard dit jaar ook weer een knalfeest op de 28e November.De dweilorkesten die zich dit jaar zullen laten zien en horen zijn: De Roodneuzen, De BoereSoulStampers uit Utrecht, Kannieblaozers uit Zevenbergen, Hofkapel Nooit Gedagt uit Woudrichem, PIAS uit Eindhoven, Napoleon's Hijskapel uit Eks België, 't Rammeltammel uit Drunen en de Black Wooow uit Loon op Zand.Uit Tilburg nemen deel: Hofkapel De Sleutelsollers, Kaaj Gaaaf, De VIPkus, De Buskes, DB Blaoskapel, Bekek 't is en de Spulse Vreukers.

Dus kortom.
Wat: Kauwkleumfist
Wanneer: Zaterdagavond 28 November vanaf +/- 19.30uur
Waar: Partycentrum De Financiën Kasteellaan 29 Loon op Zand

Voor aanmeldingen kunt u mailen naar: info@demollukus.nl

Vereniging

Contact
E-mail
Website
De Möllukus

Evenementen kalender Carnavalskalender

Voor meer evenementen uit de Carnavalskalender van kruikenstad kun je kijken op de
Evenementen agenda Kruikenstad.