Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

D`n opstoet - D`n opstoet

Locatie
Tijd -

Vereniging

Contact
Algemeen
Carnavalsstichting Tilburg

Uitslag D´n opstoet 11-2-2013 - Uitslag D´n opstoet

Alleeneg
1. Beppie Radt
2. Paul Meeijs
3. Hans van de Sande
4. Ankie Dekkers
5. Peter Dinter

Meej zen Tweeje
1. De Gevulde Mopkes
2. Toine Leej en Maaj Vang
3. De Kaaise Dames
4. Meej onze pa
5. De lekkerbekjes

Gruupke
1. De Bierensjes
2. Jans Klasje
3. Dees Jaor doen we't aanders
4. CV Carnavalshit
5. De Tweestedelingen

Klocht
1. De Restantjes
2. CV de Dappere Dodo's
3. KV de Lijntrekkers
4. Carnavalsorkest 't Nipt
5. Begrofplots LLWLL

Streap
1. De Flepsteppers
2. geKLUTSte vrienden
3. tsv NOAD
4. CV Ginne Graot

Pront
1. CV de Kannenkakkers

Freet
1. De Scheele Praaje
2. CV de Bierschaope
3. KV de Fenpruuvers
4. CV de Tunnukus
5. Gorkese Turken

Carnavalesk Orkest
1. De Laaileuters
2. Divertimento
3. De Naagers

Buiten Categorie
1. CV de Padvinders
2. L'hawaii Schuppers
3. De Bierbuiken

De Grotste Zot
Beppie Radt

Publieksprijs Individuele
Toine Leej en Maaj Vang

Publiekprijs Groepen
C.V. Helden van de Heemskerk

Publieksprijs Wagen
C.V. De Bierschaopen

Dín Opstoet 6-2-2013 - Dín Opstoet

Op zondag 10 februari vindt D’n Opstoet, hét evenement van carnaval weer plaats! Bouwende verenigingen en andere deelnemers hebben maandenlang keihard gewerkt voor deze ene dag, waarop ze het publiek kunnen laten zien hoe hun ongelooflijke creaties eruit zien. Het is elk jaar weer het mooiste feest van carnaval. Tienduizenden kruiken, kruikinnen en carnavalsvierders uit de hele regio staan vol verwachting langs een kleurrijk en vrolijk uitgedost lint in de Tilburgse binnenstad. De handen worden even opgewarmd, er wordt zo nu en dan een slokje genomen om de inwendige mens op te warmen en dan is het wachten tot die eerste loopgroepen en wagens de hoek om draaien. En wanneer dat gebeurt, barst het feest pas écht los.

Langs de route staan ook dit jaar weer verschillende kapellen die zorgen voor de nodige carnavalssfeer en op de Heuvel is er voor het eerst een feestje met allerlei kapellen. Er is wel wat veranderd in de categorieën wagens. Zo zijn de categorieën Hóógkèèr en Stóótkèèr samengevoegd tot één categorie: waoges. Deze categorie, die wordt beoordeeld door één vakjury, is voortaan onderverdeeld in twee subcategorieën: Frêet en Pront. Voor verenigingen van buiten Tilburg mogen deelnemen aan D’n Opstoet of verenigingen die hun waoge al eerder hebben tentoongesteld is er een zogenaamde buitencategorie in het leven geroepen.

De Carnavalsstichting Tilburg is er bijzonder trots op dat Omroep Brabant D´n Opstoet ook dit jaar volledig live gaat uitzenden. De Kruiken en Kruikinnen die niet zelf bij D´n Opstoet aanwezig kunnen zijn, kunnen dus vanaf 13.15 uur afstemmen op Omroep Brabant.

Stem op jouw favoriet!
Zoals elk jaar is er natuurlijk ook weer de mogelijkheid om te stemmen op de favoriete deelnemers tijdens D’n Opstoet! Dat kan door een SMS met “optocht ” te sturen naar 3669. Dit is uiteraard gratis.

Schooiwaoge
Ook dit jaar rijdt de Schooiwaoge vooraan in D’n Opstoet mee. Met deze wagen, gebouwd door de bouwende verenigingen in de bouwhal, zal geld ingezameld worden wat ten goede komt aan de kosten die de verenigingen maken in de bouwhal. Dus, hoe meer geld er in de collectebussen en op de waoge gaat, hoe mooier de wagens volgend jaar zullen worden!

Nieuwe Prinsenwagen
De Carnavalsstichting heeft dit jaar een nieuwe Prinsenwagen laten ontwerpen door de Tilburgse ontwerper Nico de Wit. In de aanloop naar Carnaval is er wat ophef geweest over het niet klaar zijn van de Prinsenwagen voor de datum van 10 februari. De nieuwe wagen zal gewoon meerijden in d’n Opstoet! We nodigen alle Kruiken en Kruikinnen uit om onze nieuwe Prinsenwagen met Prins Joost d’n Irste te komen bewonderen.

Aanvangstijd: rond 13.00 uur
Prijsuitreiking: rond 17.00 uur
Start: St. Josephstraat
Eindpunt: Heuvel, tevens locatie prijsuitreiking

After d´n Opstoet party 5-2-2013 - After d´n Opstoet party

Carnaval in Kruikenstad krijgt er een nieuw evenement bij! Bedacht door Carnavalsorkest Virus en met medewerking van de Muziek- en Optochtcommissie van de Carnavalsstichting Tilburg, presenteren wij u op carnavalszondag de After d'n Opstoet Party.

In de Tent op d'n Heuvel zal meteen als de nieuwe Prinsewagen voorbij is een mooi kapellenfeest losbarsten. Dit om na onze geweldige Opstoet het feest door te laten gaan! De After d'n Opstoet party duurt van 15.00 uur tot 19.00 uur.

15:00uur: Proost! 

15:30uur: muziekkapel 013
16:00uur: de VIPkus
16:30uur:  Virus
17:00uur: Uitslag van d’n Opstoet
17:30uur: Kaaj Gaaaf
18:00uur: Fiësta Servessa 
18:30uur: Carnavalsgekken
19:00uur: einde

Aanleiding voor en doel van dit nieuwe evenement is om te laten zien dat de orkesten binnen Kruikenstad in samenwerking met de Carnavalsstichting Tilburg een mooi evenement neer kunnen zetten. Ook willen de bands laten zien dat er met carnaval niets mooier is dan live muziek op straat!

Prinsenwagen kruikenstad niet op tijd klaar 22-1-2013 - Prinsenwagen kruikenstad niet op tijd klaar

Het is een afgang, erkent Aart Beukers van Carnavalsstichting Tilburg, maar de nieuwe prinsenwagen zal 10 februari bij d'n Opstoet niet af zijn.

Het goede nieuws is dat Beukers niet de stad uit wordt gejaagd of gevierendeeld door de Tilburgse carnavalsvierders, althans dat is zijn verwachting. Twee goede redenen: zijn stichting was weliswaar rijkelijk laat met het 'bestellen' van een nieuwe wagen, maar een nieuw jaar met de oude ging echt niet meer, zodat er deels sprake is van force majeur. De tweede reden is dat de nieuwe prinsenwagen, ontworpen door kunstenaar Niko de Wit, weliswaar niet helemaal af is, maar zal pronken als een waar meesterstuk van verbeelding en vindingrijkheid.

Achter huis en atelier werken Henny Knoet en Wim Geers momenteel snoeihard om de wagen zo perfect mogen klaar te hebben voor 10 februari.

Bron: brabants Dagblad

Evenementen kalender Carnavalskalender

Voor meer evenementen uit de Carnavalskalender van kruikenstad kun je kijken op de
Evenementen agenda Kruikenstad.