Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

Kruikenviering - Kruikenviering

Locatie
Tijd -

Vereniging

Contact
Algemeen
Carnavalsstichting Tilburg

Kruikenviering 7-2-2013 - Kruikenviering

Traditiegetrouw vindt op carnavalsmaandag de Kruikenviering plaats welke wordt geleid door kapelaan Karel Loodts en muzikaal omlijst door koor Muzemento. Deze dienst begint om 12.45 uur in de St. Josephkerk op de Heuvel.

Vorig jaar heeft de viering een nieuwe vorm gekregen. De eucharistie en communieviering kwamen te vervallen. In plaats daarvan werden enkele nieuwe elementen toegevoegd, die een mooie nieuwe invulling en bijdrage aan deze dienst gaven. Dit nieuwe concept kreeg veel steun en bijval en wordt ook dit jaar voortgezet.

We namen afscheid van pastoor Pieter Scheepers die 5 jaar lang deze viering is voorgegaan. In kapelaan Karel Loodts vonden wij een waardige opvolger die op eigen ludieke wijze dit evenement zal leiden. De viering zal veel zang en vrolijkheid bevatten en zal daarnaast ook ruimte bieden voor gebed en bezinning. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Muzemento (www.muzemento.nl). Dit sprankelende koor heeft haar sporen verdiend als hèt Muziektheatergezelschap van Tilburg. De Prins en zijn gevolg zijn uiteraard aanwezig, evenals de Oud-Prinsen en het Stadsbestuur.

Ook het Kruikenpaar zal haar opwachting maken in de viering. Zoals voorgaande jaren is de opbrengst van de collecte bestemd voor een goed doel dat door het kruikenpaar wordt bepaald. Dit jaar is dat Stichting ALS. Natuurlijk zal de kerk verder gevuld zijn met trouwe carnavalskerkgangers die in deze tijd van feestelijkheden genieten van momenten van rust, vrolijkheid, gebed en zang.

De Kruikenviering wordt net als voorgaande jaren uitgezonden op Omroep Brabant. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat dit niet live uitgezonden wordt, maar pas de volgende ochtend (dinsdag 12 februari) om 11.00 uur.

De Kruikenviering is volledig uitverkocht.
Aanvangstijd: 12.45 uur
Locatie: St. Josephkerk, Heuvel

Evenementen kalender Carnavalskalender

Voor meer evenementen uit de Carnavalskalender van kruikenstad kun je kijken op de
Evenementen agenda Kruikenstad.