Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

Het Kruikenconcert

Het Kruikenconcert is een jaarlijks terugkerend concert waar diverse muziekstijlen, zoals klassiek en pop, elkaar ontmoeten. Het concert is zo populair dat er sinds 2008 twee concerten worden gegeven. Wat begon als openbare generale repetitie is uitgegroeid tot een uitverkocht concert. Het kruikenconcert vind woensdag en donderdag voorafgaand aan carnaval plaats.

Binnen de programmacommissie leveren o.a. Guus Meeuwis en Jan Willem Rozenboom al jarenlang een creatieve, inspirerende en muzikale bijdrage aan het Kruikenconcert. Niet alleen óp de planken, maar juist ook in de maandenlange voorbereidingen voorafgaand aan het Kruikenconcert. Het concert wordt ieder jaar samengesteld rond een carnavalesk thema. Op basis van dat thema worden passende klassieke stukken en popnummers gearrangeerd tot een compositie.

Op het podium staat het Kruikenconcertorkest dat bestaat uit professionele musici bestaande uit strijkers, blazers en een combo van gitaristen, slagwerk en toetsenisten. Het orkest staat onder leiding van dirigent Marcel Geraeds. Het concert wordt ieder jaar geopend met de Prinsenouverture. Deze is gecomponeerd door Jan Willem Rozenboom, speciaal voor de Prins van Kruikenstad.

Het Kruikenconcert had de afgelopen jaren veel 'bekende namen' op de planken, zoals Jan Smit, Frans Bauer, Nick & Simon,Willeke Alberti, Miranda van Kralingen en Xander de Buisonjé. Maar het Kruikenconcert biedt ook expliciet een podium aan nieuw en ontluikend talent van eigen, Tilburgse bodem. Dit gebeurt onder andere in samenwerking met Fontys Conservatorium Tilburg. Zo kreeg het 14-koppige Fontys Jazz Choir de zaal in 2010 muisstil met een voor kippenvel zorgende uitvoering van Lennart Cohens Hallelujah.

Kaarten bestellen Kruikenconcert

De kaartverkoop van het Kruikenconcert start meestal enkele dagen na 11-11. Hierbij krijgen alle dokmardeurs voorrang op het bestellen van kaarten (max 2 per persoon) waarna de overige kaarten in de vrije verkoop gaan. Helaas is het Kruikenconcert ieder jaar zo goed als uitverkocht waardoor een vrije verkoop niet meer mogelijk is. 


Wilt u dus kaarten bestellen is het raadzaam om dokmardeur te worden. Om op de hoogte te blijven van het kruikenconcert kunt u onze Kruikenstad facebook pagina liken of onze website in de gaten houden.


Kruikenstad Kruikenconcert Foto archief Kruikenconcert

26-02-20141e Kruikenconcert
15-02-2012Kruikenconcert

Kruikenconcert 2009

Kruikenconcert 2012