Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

24-01-2007 - Proefblaozen

Bijna 40 muziekkapellen gaan op zaterdag 10 februari het winkelende publiek in het centrum van Kruikenstad alvast warm maken voor het komende carnaval.
Op deze zaterdag voor carnaval vindt het jaarlijks Proefblaozen plaats in de binnenstad.
Dit evenement wordt georganiseerd door de Muziekcommissie van de Carnavalsstichting Tilburg (CST), samen met de horeca in het centrum van Tilburg (HCG).

Het Proefblaoze begint om 13.30 uur. Door het grote aantal muzikanten (ruim 750!!) dat zich al spelend tussen het winkelende publiek gaat begeven, belooft het een muzikaal en sfeervol evenement te worden.

Uiteraard zal de Hoogheid van Kruikenstad, Prins Pieter dn Irste, samen met zijn gevolg een rondgang maken langs de diverse pleinen en straten.

Rond 16.30 uur zullen alle deelnemende kapellen samenkomen voor de afsluiting op het Piusplein. Daar zal ook de uitreiking van de prijs voor De beste Kroegkapel plaatsvinden. Dit programma duurt tot ongeveer 17.30 uur.

Op deze dag begint traditioneel de verkoop van kruikenmunten. Deze zijn verkrijgbaar op het Piusplein.

Ook zal op die dag de CD met de winnaar van het Tilburgs carnavalslied 2007 te koop zijn, en is er gelegenheid tot inschrijven voor dn Opstoet (behalve voor de categorien Hogkr en Stotkr), eveneens op het Piusplein.


Delen via:
| More