Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

09-11-2007 - Blèrconcours update

De tweede editie van het Blèrconcours nieuwe stijl staat in de startblokken.
In een verbouwd Pop-Centrum 013 wordt op 9 december 2007 weer gestreden om de begeerde titel van het Tilburgs Carnavalslied 2008. Een eer die er maar één te beurt kan vallen. Opnieuw zal er in 2 categorieën worden gestreden: naast de traditionele categorie Blèren is er ook weer competitie in de categorie vur de leut.

De muziekcommissie van de Carnavalsstichting is al maanden bezig om 013 opnieuw gevuld te krijgen op zowel het grote podium als in de kleinere zalen. Orkesten, verenigingen, eenlingen en ad-hoc groepen zijn al weer geruime tijd aan het repeteren om in het verbouwde 013 hun beste beentje voor te zetten.
Het Popcentrum biedt ons nu nóg meer gelegenheid om orkesten en publiek te ontvangen op een manier die het Blèrconcours van Kruikenstad waardig is.

Ook dit jaar wordt er weer voor de kleintjes gezorgd. Onder het wakend oog van de Jeugdcommissie worden de kinderen geanimeerd bezig gehouden met allerlei leuke doe-dingen. Wie wordt er dit jaar de winnaar van het Jeugd-Karaoke-Blerconcours?

In de opzet van het concours is dit jaar weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar. Het was namelijk een super feest! Wel wordt de routing van de optredens aangepast om ongewenste filevorming bij de podia te voorkomen. Het eerste optreden vindt plaats in de kleine zaal om vervolgens een kwartiertje later op het hoofdpodium echt voor de prijzen te gaan.

De inschrijving voor deelname staat nog open tot eind november. Inmiddels hebben er zich ca. 20 deelnemers aangemeld. Op 1 en 8 december vinden de generale (microfoon)repetities plaats waarvoor alle uitvoerende verenigingen, bands en eenlingen een uitnodiging zullen ontvangen.

En ten slotte: ook dit jaar worden er live-opnamen gemaakt van de optredens. Deze opnames zullen worden gebruikt voor de lustrum CD-box die zal worden uitgebracht. Zoals gebruikelijk zullen de winnaars en de bijna-winnaars worden uitgenodigd voor een studio-opname. Bovendien worden op de CD (bijna) alle winnaars van de afgelopen 44 jaar opnieuw uitgebracht.

Kaarten voor het Blèrconcours zijn vanaf 15 november te koop bij Popcentrum 013, Van Baast (Wagnerplein) en Lunchroom Het Pallet (Palletplein). Voor de prijs hoeft u het niet te laten; Euro 6,- voor volwassenen en Euro 2,50 voor kinderen tot 12 jaar.


Delen via:
| More