Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

04-11-2002 - Werklozen bouwen prinsenwagen

Werklozen bouwen prinsenwagen

Langdurig werklozen gaan in het kader van een werkervaringsproject de nieuwe prinsenwagen bouwen die met carnaval 2004 door de straten van Tilburg trekt. Het gezamenlijke project van het bedrijfsleven en de gemeentelijke Dienst Sociale Zaken moet twintig langdurige werklozen aan werk helpen.
Zeventien bedrijven hebben materiŽle of financiŽle steun toegezegd. Andere worden nu benaderd. De organisatoren hopen op steun van vijftig ondernemingen. Het project is een initiatief van de Vereniging Integrale Bedrijfskwaliteit (VIB), waarbij zo'n 120 bedrijven zijn aangesloten. De VIB viert donderdag met een congres op De Rooi Pannen over maatschappelijk ondernemen het tienjarig bestaan. Carnavalsstichting Tilburg en de verenigingen de GŲrkese Turken en de Bierschaopen verlenen hun medewerking aan het project.
Volgens VIB-bestuurslid J. Baeten is het project afgeleid van een Amsterdams werkervaringsproject. De gemeente en uitzendorganisatie Randstad lieten langdurig werklozen en schoolverlaters het schip Clipper Stad Amsterdam bouwen. "Ook bij ons gaat het er om langdurig werklozen werkervaring te laten opdoen, ze een nieuwe doel in het leven te geven en hun kansen op een reguliere betaalde baan sterk te vergroten", zegt Baeten.
Deelnemers lopen twee dagen per week stage bij een van de deelnemende bedrijven, werken twee dagen onder begeleiding aan de nieuwe prinsenwagen en krijgen ťťn dag les in sociale vaardigheden.
De gemeente maakt gedurende zestien maanden een medewerker vrij om het project te begeleiden. De Dienst Sociale Zaken is gestart met de selectie van de deelnemers. "Ze hoeven niet van carnaval te houden, maar moeten vooral bereid zijn de handen uit de mouwen te steken", aldus Baeten.

Bron:Brabants Dagblad


Delen via:
| More