Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

12-11-2002 - Bijna honderd jaar carnaval

Komend jaar vieren heel wat carnavalsverenigingen hun 11-jarig jubileum. Ook zijn er maar liefst drie verenigingen die 33 jaar bestaan. Wij gingen alvast bij hen op bezoek.

'De Kaauw Errepels'. Zij organiseerden in hun prille beginjaren twee carnavalsavonden in Parochiehuis 'de Pelgrimshoeve'omdat die een financiële injectie nodig had. Deze avonden waren zo'n succes dat het er al snel vijf werden. Dus niet één hoogtepunt, maar liefst vijf spetterende carnavalsavonden en zelfs een speciale seniorenmiddag. De vereniging is er trots op dat heel wat leden van de Raad XI van Kruikenstad tot de wijkbewoners of voormalige wijkbewoners horen.

'De Laaileuters' ontstond op initiatief van het personeel van het Elisabethziekenhuis. Zij leuterden destijds volop over een nieuw ziekenhuis aan de 'Laai'. Iedereen kent nog wel de geweldige wagens en loopgroepen in de optocht en hun uitbundige feesten in de schouwburg. De vereniging ging als één van de eersten op bezoek bij zorginstellingen. Tot in de jaren negentig werkten zij mee aan carnaval voor patiënten in de twee Tilburgse ziekenhuizen. Nu zijn de Laaileuters thuis in café Hoegaarden op het Piusplein, samen met hun muziekkapel die vorig jaar hun 22- jarig jubileum vierde.

'De Poststampers' zijn waarschijnlijk door enkele postbodes opgericht in residentie 'de Harmonie' aan de Stationsstraat. Wie herinnert zich niet de druk bezochte carnavalsavonden in de nu afgebroken zaal. Ze assisteerden bij de door de Carnavalsstichting georganiseerde 'tienerfeesten' en 'twennerbals'. Steevast uitverkochte zalen, waar dranghekken de binnenkomst in goede banen moesten leiden. Ondanks het wegvallen van een aantal trouwe leden zien de Poststampers toch kans om weer gezellige feesten neer te zetten in 'le Carrefour' aan de Bredaseweg, uiteraard met eigen muzikanten.


Delen via:
| More