24-08-2012 - Meet & Greet met de Muziekcommissie CST
Woensdag 22 augustus hield de Muziekcommissie van de Carnavalsstichting Tilburg (CST) voor de eerste keer een Meet & Greet met de kapellen in Kruikenstad. De afgelopen jaren was de constatering dat tijdens evenementen die georganiseerd worden door de Carnavalsstichting Tilburg de muzikale inbreng van kapellen in Kruikenstad minder werd.
In Café Bet Kolen was een meer dan ruime groep van afgevaardigden van de diverse kapellen op de Meet & Greet aanwezig. De inzet van de Muziekcommissie werd op prijs gesteld. "We zouden elk jaar zo'n Meet & Greet moeten hebben", vindt een van de leden van carnavalsorkest de VIPkus. "Het is fijn om muziek te maken, ook voor de evenementen die georganiseerd worden door de Carnavalsstichting Tilburg, maar dan moet er wel betere communicatie zijn vanuit de Stichting, er moet vooral eerder begonnen worden met de communicatie", vertelt Rob Mertens van Bekèk't is.
Voorzitter Remi Leunissen van de Muziekcommissie legt uit waarom deze bijeenkomst gepland is. "Muziek is een heel belangrijk onderdeel van openbaar carnaval in Kruikenstad, want zonder muziek is er geen feestje. Onze doelstelling is we kunnen vaststellen dat er na dit carnalvalsseizoen geen feestje meer is zonder live muziek. Want dat is waar de mensen voor komen. Muziek geeft extra 'schwung' aan carnaval".
Voor de pauze (het 'Meet' gedeelte) kregen de voorzitters van de diverse commissies binnen de CST de mogelijkheid om in de ton plaats te nemen en vervolgens uit te leggen waarom voor hun evenement(en) de inzet van de kapellen onmisbaar is. Een goed voorbeeld hiervan was Rutger Melse, voorzitter van de evenementencommissie: "Het kaajbaandefist is bij uitstek een evenement waar de kapellen een groot en gemêleerd publiek kunnen bereiken. Omdat ons evenement draait op de inzet van de kapellen, heeft dit evenement geen bestaansrecht zonder jullie. Helaas ontvingen we afgelopen jaar op het laatste moment drie afmeldingen. Dat is voor ons heel jammer". Dennis van Kuik van Kaaj Gaaaf is het daar mee eens, maar snapt ook waar de afmeldingen vandaan komen en vindt dat de communicatie beter moet. "Wij maken als band een programma voor de hele carnaval. Als wij als voorkeurstijd drie uur opgeven en we krijgen een week van tevoren de bevestiging dat we om vijf uur mogen optreden, dan krijg ik dat niet meer geregeld". Overigens was de algemene mening van de bands dat de Muziekcommissie de afgelopen jaren al veel heeft weten te verbeteren. "Dat is denk ik ook de reden dat er zo veel bands op zijn komen dagen. Er is wel vertrouwen in de Muziekcommissie", vond één van de aanwezigen.
Na de pauze (het 'Greet' gedeelte) werden de afgevaardigden van de diverse kapellen opgesplitst in groepen. Met memoblaadjes werd gevraagd om aan te geven wat voor de kapellen in relatie tot Openbaar Carnaval beter gerelegd zou kunnen worden. Vervolgens werden mogelijke oplossingen aangedragen. Daaruit voortkomend werd gevraagd wanneer de kapellen tevreden zouden zijn. De Muziekcommissie CST zal in de komende tijd nagaan wat de uitkomst van deze brainstorm betekent en de wensen en opmerkingen van de kapellen formuleren tot een concreet doel. Na afloop geeft Leunissen aan zeer tevreden te zijn. "We hebben iets bereikt, namelijk een goede dialoog met de kapellen. Maar we zijn pas écht tevreden als we de uiteindelijke vraag vanuit de kapellen ook waar kunnen maken. Als Muziekcommissie gaan we daar heel hard voor werken. Geen feestje zonder muziek!".
Delen via: