Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

14-01-2013 - Kroegendwèèltocht

Kroegendwèèltocht
In Kruikenstad vindt traditioneel elk jaar de aftrap van het carnaval plaats met de Kroegendwèèltocht op vrijdagavond. Een uniek evenement in Brabant, waarbij de carnavalsliefhebber al een voorproefje krijgt op het carnaval wat officieel pas op zaterdag begint. Het centrum van Kruikenstad verandert tijdens de Kroegendwèèltocht in een hossende en feestende menigte van carnavalsliefhebbers. De deelnemende Kruikenkroegen geven hun onderkomens een carnavaleske metamorfose. Voor duizenden carnavalsvierders is de Kroegendwèèltocht uitgegroeid tot hun favoriete start van carnaval.

Vernieuwde vertrouwde opzet.
Het succes van de afgelopen jaren heeft er voor gezorgd dat het op sommige momenten bijna onmogelijk werd om nog echt de dweilen. Dit jaar is er daarom gekozen voor een nieuwe opzet waarbij oude gebruiken terugkeren.

Aanvang 18.00 uur
De Kroegendwèèltocht start om 18.00 uur met een officiële opening door het bestuur van de Carnavalsstichting Tilburg in het Stadhuisstraatje. Na de officiële opening gezellig dweilen Uiteraard zullen diverse orkesten zorgen voor een gezellige sfeer op de verschillende pleinen. Uiteraard zal de Kroegendwèèltocht tot in de kleine uurtjes doorgaan.

Dweil stropdas
Terug van weggeweest is de enige echte Dweil Stropdas waarmee bij de deelnemende kruikenkroegen stempels verzameld kunnen worden. Bij 11 stempels kan een leuke attentie opgehaald worden bij de kruikenmunt uitgiftepunten. De stropdassen zijn te verkrijgen in de deelnemende kroegen die te herkennen zijn aan het Gouden Kruikenkroeg embleem.

Prijzen best verklede eenling en groep
Een heuse jury zal een rondgang maken langs de deelnemende kroegen en eenlingen en groepen nomineren voor de tilel beste verklede eenling, best verklede groep en uiteraard zoals ieder jaar de meest carnavaleske kroeg van kruikenstad. Om 23.11 uur zullen de winnaars bekend gemaakt worden en zullen zij uiteraard een leuke prijs ontvangen. .


Delen via:
| More

Kroegendwèèltocht

Datum
Locatie
Tijden
Algemeen

Carnavalsstichting Tilburg

Carnavalsstichting Tilburg