Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com

28-01-2013 - 2 zilveren kruiken tijdens het Prinsebal

Een goed gevuld 013, de uitreiking van twee zilveren Kruiken en de aanwezigheid van vele oppers en Prinsen van Tilburgse verenigingen en randgemeentes maakte het Prinsenbal van Prins Joost d’n Irste tot een groot succes.

Te midden van de optreden van o.a. de Deurzakkers, One two Trio en diverse orkesten werden ook twee zilveren Kruiken uitgereikt aan Frans-Jan Bartels en Gerard Steijns voor hun ongeëvenaarde inzet voor het Tilburgse sociale- en carnavalsleven.

Frans Bartels heeft zijn zilveren Kruik verdient voor zijn tomeloze inzet als lid van de Facilitaire Commissie van de Carnavalsstichting Tilburg, als beheerder van de Bouwhal aan de Lambert de Wijsstraat en als ondersteuner van de Kruikenmis, het Kruikenconcert en Kruikenstad in Koor. Daarnaast is hij ook al jarenlang actief bij carnavalsvereniging de Tunnelplekkers, zowel als voorzitter als verenigingslid.

Ook buiten het carnavalsleven is Frans Bartels een sociaal actief persoon. Hij ontvangt zijn Orde der Kruiken in zilver natuurlijk ook voor zijn verdiensten als voorzitter van de Federatie van Tilburgse Zangverenigingen, voorzitter van het Beheer Bouwhal Stichting WAT en bestuurslid van de Bond van Opera en Operette Gezelschappen Zuid Nederland. Frans is daarnaast nog een actief en betrokken persoon bij diverse culturele organisaties, zoals TiKiKo en mannenkoor La Renaissance.

Gerard Steijns heeft zijn zilveren Kruik verdient voor zijn inzet in het behoudt van de Tilburgse Taol. Gerard heeft o.a. de proclamatie, teksten voor de Kruikenviering, liedjes, motto's en algemene benamingen omgezet in het Tilburgs. Is co-auteur van de “Diksjeneer van de Tilburgse Taol” en bestuurslid van de Stichting Tilburgse Taol, Ook Is Gerard auteur van het Tilburgs Diktee, mede-oprichter en bestuurlid bij het Tonpraote en middels het schrijven van artikelen en boeken heeft Gerard een zeer grote verdienste bij het in stand houden van de Tilburgse Taol. Het organiseren van de tentoonstelling in het kader van 4 x 11 Kruikenstad is slechts één van de vele zaken die Gerard voor de Carnavalsstichting Tilburg heeft gedaan. Daarnaast is hij natuurlijk ook zeer actief geweest binnen Carnavalsvereniging de Fènpruuvers. Gerard ontvangt zijn Orde der Kruiken in zilver tevens als waardering voor zijn inzet voor de bewaking van het Tilburgs erfgoed, als actief en betrokken persoon bij het bestuur van de Hasseltse kapel, bij de Orde van den Prince en bij het Koninklijk Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan te Tilburg.


Delen via:
| More

Carnavalsstichting Tilburg

Carnavalsstichting Tilburg