Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com
2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001 - 2000 - 1999

Joanneke Vattebier & Netteke Steunzool2003 - Joanneke Vattebier & Netteke Steunzool

Op 3 maart zullen Joanneke Vattebier & Netteke Steunzool elkaar het Dè Wel Dè geven

Kruikenbruiloft 2003 Vattebieren en Steunzolen zijn vrienden voor 't leven, ook al duurt 't huwelijk maar even. Dit is de slogan van C.V. De Vattebieren en C.V. De Steunzolen voor dit carnavalsjaar. Deze twee vereniging zijn al 34 jaar bevriend. Voor de Vattebieren is de Kruikenbruiloft niets nieuws, eerder hebben zij al een bruid geleverd en nu voor de tweede maal een bruidegom. Deze vereniging, die dit jaar 35 jaar bestaat, heeft al aan diverse activiteiten deelgenomen. Al 15 jaar zijn zij verantwoordelijk voor het Tonpraotersgala en dit jaar organiseren zij voor het eerst een groots muzikaal feest, de Proms of Carnaval. 42 jaar geleden zijn de Steunzolen opgericht. Vanaf dit begin hebben zij de optocht geregeld en tot op heden begeleiden zij D'n Opstoet nog steeds. Het Kapellenconcours is uit hun brein ontsproten en jarenlang een groot succes geweest. Het Kruikenpaar Joanneke Vattebier en Netteke Steunzool, zullen 3 maart elkaar het Dè Wel Dè geven.

Joanneke Vattebier
Bruidegom zijn tijdens de Kruikenbruiloft was een van zijn wensen, die gelukkig nu in vervulling gaat. Binnen C.V. De Vattebieren heeft hij al vele functies mogen vervullen: 20 jaar bestuurslid, waarvan 4 jaar secretaris en 12 jaar voorzitter. Verder heeft hij 16 jaar zitting gehad in de raad van elf en is hij 8 jaar OPPER geweest en ook nog 11 jaar muziek gemaakt in de hofkapel van de Vattebieren Jaoneke wordt in het dagelijkse leven ook wel Ad Godefroy genoemd. Hij is 58 jaar, alweer 36 jaar getrouwd en hij heeft een dochter een schoonzoon een kleindochter en een kleinzoon. Hij is met vervroegd pensioen nadat hij 43 jaar heeft gewerkt waarvan 41 jaar bij de VOLT en PHILIPS tilburg.

Netteke Steunzool
Bijna 52 jaar jong, 2 volwassen kinderen, en 26 jaar getrouwd en werkzaam als notarieel medewerker bij Daamen, Prickartz, Verhoeven notarissen. Is vanaf haar 18e al lid van de Steunzolen. Destijds begonnen om het kindercarnaval mee te organiseren en later jarenlang secretaris van de kapellenconcours-commissie geweest. Ook Netteke heeft binnen de vereniging een aantal jaar een bestuursfunctie gehad: 5 jaar secretaris en 2 jaar voorzitter. Netteke heet ook wel Nettie de Groote.

Het Goede Doel
Het Kruikenpaar gaat dit jaar voor de peuter- en kleuterspeelzaal van Kleuterheil geld inzamelen voor de aankoop van nieuw speelgoed. Kleuterheil is een opvang voor moeilijk opvoedbare kinderen en kinderen met gezondheidsproblemen. In de peuter- en kleuterspeelzaal is vrijwel geen speelgoed meer en er is niet voldoende budget en subsidie om nieuwe spullen aan te schaffen. Het Kruikenpaar hoopt hier een bijdragen aan te kunnen leveren.

De Steunzolen

Contact
E-mail
Website

De Vattebieren

Contact
E-mail
Website