Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com
2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001 - 2000 - 1999

Joris de Nol & Marijke Tied Zat2005 - Joris de Nol & Marijke Tied Zat

Joris de Nol heet eigenlijk Joris de Kort en is 24 jaar. Met CV de Ethanollekus weet hij zich met carnaval altijd in goed gezelschap. De CV bestaat sinds 1999. Van de 16 leden tellende vereniging studeert de helft ongeveer nog in Tilburg en de andere helft overal in Nederland. Carnaval is altijd weer een mooie reden om de vriendengroep bij elkaar te krijgen voor een polonaise en een biertje. Op maandag rond de kruikenbruiloft zal de Carnavalsstichting Tilburg in samenwerking met CV de Ethanollekus het evenement “Kruikenstad zingt!” organiseren. Dat is ook iets wat Joris belangrijk vindt. We staan met Carnaval open staan voor nieuwe dingen. Sommige “traditionele” onderdelen van carnaval mogen wel eens in en nieuw jasje worden gestoken. Met een mix van ouderen en jongeren kun je uiteindelijk mooie evenementen creëren waar iedereen zich in kan vinden.

Zijn bruid, Marijke Tied Zat, opereert in het dagelijkse leven onder de naam Marijke Brink. Zij is 21 jaar oud. Zij is terechtgekomen bij CV Tied Zat, de carnavalsvereniging van Vidardames. Deze carnavalsvereniging is slechts twee jaar geleden opgericht, als vrouwelijke tegenhanger van CV de Schuimspoan, welke bestaat uit enkel mannen van de roeivereniging Vidar. Marijke is opgegroeid in De Bilt, een dorpje naast Utrecht en had, voor zij naar Tilburg verhuisde bijna vier jaar geleden, nog nooit carnaval gevierd. Eenmaal hier in het zuiden des lands heeft ook zij echter goed de smaak te pakken gekregen. ‘Carnaval is voor mij een feest voor iedereen. Het is vijf dagen genieten van oude tradities zoals de kruikenzeiker op de Heuvel, nieuwe ideeën als het initiatief van de vereniging van mijn aanstaande, ‘Tilburg zingt’, en vooral de goede sfeer en het plezier van blije mensen.” Marijke denkt dat het belangrijk is vooruit te blijven zien. “Men moet niet angstvallig vast blijven houden aan oude gewoonten, maar het lef hebben om tradities eigentijds te vieren. Daarbij dient men natuurlijk wel te weten wat er precies gevierd wordt.’

Het bruidspaar kijkt erg uit naar hun bruiloft, carnavalsmaandag op de Heuvel. Hier worden zij die middag plechtig in de onecht verbonden en het is maar te hopen dat ook zij nodderaand niks te maawe hebben!

Tied Zat

Contact
E-mail
Website

De Ethanollekus

Contact
E-mail
Website