Inloggen Kruikenstad.com Registreren Kruikenstad.com
2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001 - 2000 - 1999

Mimmeke Plek en Jaoneke Gurk2009 - Mimmeke Plek en Jaoneke Gurk

Het kruikenpaar voor het komende carnavalsseizoen wordt gevormd door afgevaardigden van twee bekende carnavalsverenigingen binnen Kruikenstad; De Tunnelplekkers en De Görkese Turken. Toen het verzoek bij beide verenigingen werd neergelegd om het Kruikenpaar te vormen was het antwoord direct volmondig ja. Beide verenigingen hebben in het recente verleden al meer evenementen met elkaar georganiseerd en dit heeft min of meer geleid tot een vruchtbare samenwerking met nu als hoogtepunt de verbinding in de onecht tussen 2 leden van deze clubs. De Tunnelplekkers hebben al sinds hun oprichting in 1967 Boerke Mutsaers als residentie. Vanuit daar hebben zij zeer veel activiteiten ontplooid . Niet alleen de eigen leden profiteerden hiervan maar ook de rest van Kruikenstad beleefde vele prettige momenten op de diverse feesten die er georganiseerd werden. Ook heden ten dagen kunnen de Kruiken en Kruikinnen maar ook diverse verenigingen van buiten de stad genieten van evenementen als het Verbroederingsfeest en het T.O.F (Tunnelplekkers Ontvangst Fist). Ook tijdens de traditionele optocht op zondag zijn de Tunnelplekkers met hun bouwers aanwezig en tijdens carnaval dreunt de residentie op zijn grondvesten. Deze kruikenbruiloft is niet de eerste waaraan de Tunnelplekkers deelnemen. In 1984 werd Leentje Plek al in de onecht verbonden met Stafke de Staauwer van de Verrekesstauwers en in 2001 werd dit kunstje nog een keer herhaald door Paulus Plek en Marieke Frut (Frutblaozen) Dit jaar hebben de Tunnelplekkers de eer om de bruid weg te geven: Mimmeke Plek, in het dagelijks leven beter bekend als Miriam van de Ven werkzaam bij een toonaangevende leverancier van dakbestrating en parkeerdaken in Tilburg. Miriam is binnen de vereniging al jaren zeer actief en binnen carnavalsvierend Tilburg zeker geen onbekende. Naast “ bruid” is zij ook actief als bestuurslid bij de Tunnelplekkers en daarnaast vervult ze nog diverse “nevenfuncties” bij deze club. Kortom een Plekker in hart en nieren.

De Görkese Turken zijn ook geen onbekenden binnen het carnavalsgebeuren in Tilburg. Opgericht in 1955 zijn zij de oudste carnavalsvereniging van Tilburg en daarmee een van de grondleggers voor het openbaar carnaval in Kruikenstad. Gestart in Café van Broekhoven op het Smidspad en via deTiendschuur en ’t Hoefke (waar 29 jaar geresideerd werd) sinds dit jaar op een nieuwe locatie: Villa de Vier Jaargetijden. De Turken zijn al jaren nadrukkelijk aanwezig in het openbaar carnaval. Zo wordt er al sinds jaar en dag deelgenomen aan d’en Opstoet maar wordt aan de andere activiteiten van CST volop deelgenomen. Ook het E.E.O.G.G.T.R.V.E.F (enige echte officiële groot görkese turken raad van elven fist) heeft inmiddels een vaste plaats ingenomen in de carnavalskalender van vele bevriende verenigingen. Ook de Görkese Turken hebben al eerder aan een Kruikenbruiloft deelgenomen. In 1988 was het Willem Gurk die in het huwelijksbootje stapte met Doortje Snemmel (CV de Snemmelers) en dit jaar gaan ze het kunstje weer herhalen. Jaoneke Gurk alias Jurgen Brangers, is in het dagelijks leven werkzaam als bedrijfsleider bij een groothandel in meubelstoffen in Goirle. Leuk detail is dat hij de schoonzoon is van Willem Gurk (zie boven) dus daar heeft hij al wat info in kunnen winnen. Jurgen is ook al jaren actief binnen de vereniging. Zo was hij 18 jaar lid van de raad van elf waarvan 1 jaar als adjudant en 4 jaar als Prins Jurgen I. Naast bruidegom is hij ook nog actief als voorzitter van de Stichting 5 x 11 Görkese Turken welke belast is met de organisatie van de festiviteiten rondom het 55 jarig jubileum in 2010. Ook sinds dit jaar is hij lid van de commissie festiviteiten binnen de CST.

Beide echtelieden worden bijgestaan door een complete familie welke is samengesteld uit diverse leden van beide verenigingen. Iedereen kan ook met hen kennismaken tijdens het verlovingsfeest op 20 december 2008 bij Boerke Mutsaers. Het kruikenpaar zal zich dit jaar actief aanwezig zijn bij de diverse evenementen en voor feesten en op die momenten ook gebruik maken van de gelegenheid om te collecteren voor het goede doel. Het is min of meer traditie geworden dat het Kruikenpaar een goed doel “ adopteert” en ook dit jaar is dat het geval. De Tunnelplekkers en de Görkese Turken hebben gekozen voor een organisatie die specifiek in het Tilburgse actief is: de Johan Stekelenburg stichting. Deze stichting ondersteunt diverse projecten in Tilburg voor kansarme kinderen. Meer hierover kunt u lezen op www.johanstekelenburgstichting.nl

Voor de kruikenbruiloft op maandag 23 februari hebben beide verenigingen een bijzonder en speciaal thema gekozen. Om te zien wat het is geworden nodigen zij alle Kruiken en Kruikinnen uit om dit te komen bekijken.

De Tunnelplekkers

Contact
E-mail
Website

De Görkese Turken

Contact
E-mail
Website